Trokán Nóra: Szárnyalok a szabadságtól

Trill Zsolt és Trokán Nóra | fotó: Kiss Zoltán

Trill Zsolt és Trokán Nóra | fotó: Kiss Zoltán

MEGKAPTA A PÉCSI ORSZÁGOS SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓN a legjobb női főszereplőnek járó díjat. Öt évadot töltött a kecskeméti színházban, ahová szabadúszóként továbbra is visszajár. Nyáron filmet forgat, szinkronizál, Gyulán pedig a III. Richárdban szerepel. Szülei, nővére és szerelme is színész. Trokán Nórával beszélgettünk.

– Harmincévesen Maryt, az ötvennégy éves, morfiumfüggő nőt játszotta a Hosszú út az éjszakában című darabban, most pedig a Macska a forró bádogtetőnben az önnél szintén idősebb Maggie kétségbeesett vergődését mutatja meg remekül. Hogyhogy?!

– Amikor megtudtam, hogy Zsótér Sándor rendező rám osztotta Mary szerepét, igencsak megrémültem, miközben tudtam, biztosan megvan az oka a döntésének. S az első próbán ki is derült: a nő tizennyolc évesen összeházasodott a szerelmével. Ez volt élete legboldogabb időszaka. Aztán valahol elkezdett romlani minden, fokozatosan ment tönkre az élete. A darabban sokat beszél a múltjáról, valójában abban él, erre épült a rendezői koncepció. A Macska a forró bádogtetőn esetében nagyjából koromnak megfelelő a szerep, itt nem kellett semmiféle csavart alkalmazni.

Tovább a Szabad Föld oldalára >>>