The Bastard’s story (Lear. Bábok és emberek)

Belépőjegy: 2.000 Ft

Online jegyvásárlás

Az izraeli  Malenki Theatre előadása – Magyar felirattal
Rendező: Michael Teplitsky

“Michael Teplitsky, olyannak mutatja be a színházat, amilyennek lennie kell: fantáziadús, szórakoztató és félelmet nem ismerően kockáztat … provokatív, vicces, cinikus, erőszakos, megindító és borzasztóan releváns.”

A színdarab egy fantázia, W. Shakespeare Lear királyának változata, amely egy idős apáról és gyermekeiről szól. Az Angol király úgy dönt, hogy a “szeretet teszt” szerint osztja szét királyságát a három lánya között. A Malenki Színház változata a Gloster család történetére fókuszál: Goneril és Regan – a gonosz leányok és két fiú: Edgar (a törvényes) és Edmund (a fattyú). Amikor a reflektorfény a fiatalok felé fordul,akkor kezdődik a kegyetlen és féktelen harc az örökségért. Nincs itt király, sem bohóc. Csak emberek, bábok és ami maradt belőlük.

A történet akkor kezdődik, amikor Lear már szétosztotta a királyságát két lánya – Goneril és Regan – között. Mindeközben Edmund, Gloster grófjának törvénytelen fia visszatér száműzetéséből, hogy követelje a részét az örökségből.
A gyanúsítgatások, jogtalan vádaskodások és trükkök okozta intrikák sorozata végül pusztuláshoz és bukáshoz vezet.
Az eredeti darabtól eltérően ez a feldolgozás Gloster gróf fiának történetére fókuszál. Az öt színész és az általuk életre keltett öt báb kiemelkedő színészi játéka garantáltan a székhez ragasztja a nézőket.
A Malenki Theatre 1997-ben alakult. Azóta a csoport a modern színház területén dolgozik, kombinálva a klasszikus irodalmat az újító és a vizuális művészettel. Létezése alatt a Malenki Theatre elismeréseket kapott Izraelben, és a tengerentúlon, valamint több díjat és kritikai elismerést nyert világszerte.

“Lear Lear nélkül, amit egy fattyú mutat be, és ez csodálatosan működik a színpadon.

Lear. Bábok és emberek rendezője Michael Teplitsky, aki olyannak mutatja be a színházat, amilyennek lennie kell: fantáziadús, szórakoztató és félelmet nem ismerően kockáztat … provokatív, vicces, cinikus, erőszakos, megindító és borzasztóan releváns.” – Ayelet Dekel “Midnight East”

Szereplők:

Gloster grófja: Dima Ross

Edmund (a törvénytelen fia): Leon Moroz
Edgar (a törvényes fia): Ori Levanon

Regan (Lear középső lánya): Hadas Eyal

Goneril (Lear legidősebb lánya): Ksenia Moroz

Látványtervező: Vadim Keshersky
Zeneszerző: Eugene Levitas

Rendező: Michael Teplitsky