Események

DREAM | Théâtre National de Nice (FR)

Sok energiával és humorral induljunk, és fedezzük fel Shakespeare klasszikus darabját egy olyan előadásban, amiben a közönség tagjait is a színpadra invitálják. Felnőttek és gyerekek egyaránt a tündérek varázslatos világába kerülnek, egymást kergető szerelmesek és ügyetlen építészek közé, akik színészként pózolnak.

Színlap

Vízkereszt, vagy bánom is én | Sztalker Csoport és Gyulai Várszínház

W. Shakespeare: Vízkereszt, de amúgy mindegy Vecsei H. Miklós fordításában, a Gyulai Várszínház és a Sztalker Csoport közös bemutató előadása.

Színlap

Keresztvíz | Juhász Kata Társulat

A címbéli utalás Shakespeare „utolsó felszabadult és vidám darabjára a komédiák sorában” nem véletlen: az előadás a közismert (?) vígjáték táncszínházi adaptációja.

Színlap

A vihar | Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

A vihar már alapjáraton kicsit Shakespeare-összes. Összegző cucc, a nagy tragédiák párlata, amely összeborul egy reneszánsz útirajz trópusi levegőegében a komédiák könnyedségével. Hernyák György rendezésében pedig mindez élettel telik meg, zenét kap, fát és földet, meztelen testet és tocsogó alkoholt. Viccet Nádasdy Ádámtól kölcsönöz, ilyen nyelv, mint az övé, nincs is.

Színlap

Vízkereszt, vagy amit akartok | U Mosta Theater/RUS/

Az orosz U Mosta Színház egy vígjáték-varázslatot (vagy varázs-vígjátékot) mutat be a nézőknek. A játék intrikával és rejtélyek örvényével fűszerezett, amiket a színészek a leghihetetlenebb módokon oldanak meg az utolsó pillanatban. Az előadás hangulata kártyajátékra emlékeztet, ahol a szereplők nem mások, mint lapok egy trükkös játékban, és ahol a nézők is kártyajátékosokká válnak.

Színlap

Sok hűhó semmiért | Kulcsár Noémi Tellabor

A híres vígjátékon alapuló táncelőadásban két szerelmespár viszontagságos, de mulatságos kalandjainak lehetünk a szemtanúi. A tét nem kicsi: lehetséges, hogy az örökké civakodó-háborúskodó Beatrice és Benedetto végül szerelmesek legyenek egymásba? És a szerelmes Hero és Claudio valóban egymásé lehetnek, miután éket ver közéjük egy ármánykodó gonosztevő?

Színlap

Sok hűhó semmiért | Nodar Dumbadze Professional State Youth Theatre /GE/

A rendező, Dimitri Khvtisiashvili nem mondott le a klasszikus vonalvezetésről és szövegről, viszont csodálatos zenével társított modern színezetet és jelentést adott neki. A történet a napjainkban játszódik, és a fiatal színészek viccessé és szórakoztatóvá teszik a produkciót, de ugyanakkor meglelhetjük játékukban Shakespeare bölcsességét és a karakterek mélységeit is.

Színlap

Vidám Shakespeare | Irodalmi konferencia

Romantikus komédia és szemtelen szexualitás, sok hűhó semmiért, Vízkereszt, vagy mit is akarunk, Szonettek és vígjátékok összefüggései és a vígjátékok fordításaiban rejlő játéklehetőségek leszek többek között az idei konferencia témái.

Színlap

Vidám Shakespeare | a Teatro Potlach /I/ és a Gyulai Várszínház bemutatója

Az olasz társulat tavaly a rendkívül látványos Vihar című előadását hozta el Gyulára, a Vidám Shakespeare című produkciójuk Gyulán készül, kifejezetten a Shakespeare Fesztiválra, a gyulai vár belső tereinek felhasználásával és átalakításával, életre keltve nemcsak a shakespeare-i vígjátékok hőseit, helyzeteit, hanem a híres történelmi várat is. Eredeti, egyszeri, megismételhetetlen élmény!

Színlap

William Shakespeare és Szabó T. Anna

A Gyulai Várszínház Shakespeare Fesztiválján már hagyománnyá vált, hogy egy Shakespeare-hez köthető kortárs magyar írót, költőt is vendégül látunk. Idén napjaink egyik legnépszerűbb költőjével, a shakespeare-i szonettek fordítójával, Szabó T. Annával, a költőtárs Farkas Wellmann Éva beszélget majd.

Színlap
1 2

Powered by Events Manager