Ophélia | Japán előadás

Online jegyvásárlás

„ Egy varázslatos japán adaptáció a Hamletből – Utána bemutató a tradicionális japán színházról”

Ophélia

Rendezte és előadja: Aki Isoda /Japán/

A japán színésznő, Aki Isoda egy egyszereplős darabot ad elő, Ophélia szerepén keresztül betekintést nyújtva Shakespeare Hamletjébe, letisztítva a darabot a központi női karakter cselekedeteire és szavaira, bemutatva ennek a fontos női szereplőnek a tragikus, drámai sorsát.

Aki Isoda alakított már több Shakespeare-hősnőt – Lady Macbethet, Ophéliát, Violát, Portiát, Makrancos Katát és Titániát – a japán színpadon. Ez a mostani egyszereplős darab követi a tradicionális japán színháznak, a No-nak a hagyományait, ahol az egész előadás középpontjában egy karakter áll. Így aztán ez a darab egy különleges keveréke a nyugati színháznak (terminológiájában és nyelvében) és a hagyományos japán színháznak (játékstílusban és a színpadképben).

A minimalista színpadkép erős kontrasztot képez a kosztümök feltűnő színeivel, és később tovább gazdagodik a Kabuki-technikával, a Hikinukival, a színpadon történő jelmezcserével. A fények és a hangok szintén hangulatos segítséget nyújtanak az értelmezésben a többi, láthatatlan szereplő cselekedeteinek és az attitűdjeinek bemutatásában.

Az előadást bemutató követi a tradicionális japán színjátszátszásról.