HAMM-LET | Piccola Compagnia della Magnolia (Italy)

Online jegyvásárlás

„Fellinis előadás a Hamletből”

HAMM-LET (Tanulmány a falánkságról)

Rendező: Giorgia Cerruti

Piccola Compagnia della Magnolia /Italy/ előadása

Szereplők:

Gertrud: Giorgia Cerruti, Ophelia: Federica Carra, Hamm-Let: Davide Giglio

Díszlet- és jelmeztervező: Claudia Martore, Alessandro Di Blasi

Rendező: Giorgia Cerruti

A Piccola Compagnia Della Magnolia hosszú idő óta fontosnak tartotta, hogy a Hamlettel foglalkozzon azért, hogy ezt a darabot két különleges szemszögből vizsgálja. Egyrészt a legszigorúbban vett technikai szemszögből – megfelelni a Shakespeare-i nyelvnek, megpróbálni megérteni, hogyan kell elmondani a színpadon megbecsülve az eredeti metrumait és zenéjét, megvizsgálni az angol nyelv jellegzetességeit és azután visszatérni az olaszra. Ez a vizsgálat azt jelentette, hogy átadták a drámaíró nyelvének plasztikusságát, érthetőségét és felidéző erejét, így építve hidat az régi és a modern idők közé.

Másrészről a Shakespeare iránti érdeklődés Hamlet személyes történetére is fókuszált. Hamlettel mint férfival foglalkozik, és a szerelem érzésével, amikor az ingadozik a szerelem lüktetése és a beteges birtoklási vágy között.

Hamm-Let (Tanulmány a falánkságról) a szeretet színjátékává válik, amikor a szeretet kedves, könyörtelen, falánk, amikor a kezdeteknél úgy tűnik, örökké tart, de egy árulás megtagadja létezését; amikor a szeretet vaddá és vérfertőzővé válik, amikor nevetni lehetne rajta máskor halhatatlannak érezni; amikor Hamlet egy nő gyermeke és általa mégis elpusztíttatik, amikor nem lehet beszélni a szeretetről, mert a szavak elárulnak.

Kezdve Shakespeare kiapadhatatlan remekművétől, eljutva Müller Hamletgépének könyörtelen nyelvéig a Hamm-Let (Tanulmány a falánkságról) mesél a Hamlet-Gertrud-Ophelia kapcsolatról, három karakterről, akik elpusztítják egymást a szeretet miatt, ami a főhősök ellen fordul, mint egy pokoli gépezet, felfalva a kapcsolatot anya és fia és a két szerelmes között.