Tartalmas hetet töltöttek Gyulán a workshop résztvevői

A Shakespeare Fesztiválhoz évek óta kapcsolódik egy diákok számára meghirdetett műhelymunka, azaz workshop. Ahol egyfelől a fesztivál alatt látott előadásokat beszéltük át Nagy András, a Pannon Egyetem docense vezetésével, másfelől Kovács Vanda színművésznő irányításával létrehoztunk egy 15-20 perces bemutatót. Ebben nyújtott segítséget Demeter Katalin (az Eötvös József Gimnázium drámapedagógusa), Balogh Norbert (a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium tanára) és Dávid Péter (a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium tanára).

Az idei workshopra a produkció több ismert alkotás szövegéből lett összeállítva. A központi rész a Hamlet sírásó-jelenete volt, amely köré a haláltánc témaköréhez illesztve, Arany János Hídavatás, Madách Imre Az ember tragédiája és Kahlil Gibran A próféta szövegrészleteit használtuk fel.

A műhelymunkára idén mindössze öt nap állt a rendelkezésünkre, azaz az olvasópróbától, a helyszínválasztáson és szövegtanuláson át a bemutatóig nagyon feszes volt a tempó, ám a végére a darab összeállt, és az előadás mindannyiunknak maradandó élményt nyújtott.