William Shakespeare: Sok hűhó semmiért – AZ ELŐADÁSRA MINDEN JEGY ELKELT

Szereplők:
Benedetto – Simon Bubb
Don Pedro – Jim Kitson
Hero/Corrado – Gemma Lawrence
Beatrice/Furkó – Emma Pallant
Claudio – Sam Phillips
Leonato/Ursula – Robert Pickavance
Margaret/Boracchio/Ferenc Barát – Joy Richardson
Don Juan/Lasponya – Chris Starkie

Tervező: James Cotterill
Zene: John Barber

Rendező: Max Webster

https://www.youtube.com/watch?v=iAuXurSItkM

Shakespeare születésének 450. évfordulóján világszerte különleges eseményekkel emlékeznek meg a színháztörténet és a drámairodalom legnagyobb hatású alkotójáról.
A londoni Globe Színház ez alkalomból nemzetközi turnéra indul. A Max Webster által rendezett darabot április 11-én mutatták be nagy sikerrel Londonban. Gyulára az európai turnéjuk során érkeznek Németország és Ausztria érintésével. A kitűnő színészi alakításokkal, sok zenével, humorral bemutatott produkciót több kritikus is öt csillagosra minősítette. Max Webstrer tehetséges fiatal rendező, munkáit elismeréssel fogadta a közönség és a szakmai sajtó is. Legújabb rendezését a Sok hűhó semmiért című komédiát is nagy várakozás előzi meg.

Claudio szereti Herot, Hero szereti Claudio-t, és úgy látszik, semmi sem képes eltávolítani egymástól a két szerelmest. Claudio barátja, Benedetto szereti Beatrice-t
és Beatrice is szereti Benedetto-t, de túl büszkék ahhoz, hogy ezt bevallják egymásnak. Csak az intrikák és a cselszövések képesek összehozni a két szerelmest. Benedetto csak barátja megölésével bizonyíthatja be igaz szerelmét Beatrice-nek. Shakespeare legszellemesebb, legelbűvölőbb, legszeretnivalóbb szerelmespárja látható ebben a komédiában. A mű tele van szerelemmel, cselszövéssel, ármánykodással és sziporkázó szócsatákkal.

A Shakespeare’s Globe, London angol nyelvű előadása magyar felirattal.

Videó: