Szeget szeggel | Drámai Színház, Varsó (PL)

Online jegyvásárlás

„A világhírű rendező legújabb munkája”

W. Shakespeare: Szeget szeggel

Rendező: Oskaras Koršunovas

A Drámai Színház, Varsó (PL) előadása

Szereplők:

Slawomir Grzymkowski, Przemysław Stipp, Zdzislaw Wardejn, Matthew Weber, Martyna Kowalik, Kinga Suchan, Agnieszka Warchulska, Janusz R. Nowicki, Krzysztof Szczepaniak, Anna Szymańczyk, Agnieszka Roszkowska, Tomasz Budyta, Lukasz Wojcik, Peter Bulcewicz, Mariusz Wojciechowski, Zbigniew Dziduch, Michael Podsiadło, Maciej Wyczański, Marcin Sztabiński

 

Díszlettervező: Gintaras Makarevičius, Jelmeztervező: Aneta Suskiewicz, Zene: Antanas Jasenka, Koreográfus:  Vesta Grabštaitė, Fény: Eugenijus Sabaliauskas, Ügyelő: Tomasz Karolak, Rendezőasszisztens: Agata Zdziebłowska

TD_MIARKA_ZA_MAIRKE_PROMOA Shakespeare Fesztivál kiemelt külföldi produkciója ez az előadás, amely a világhírű litván rendező Oskaras Koršunovas legújabb munkája. A rendezőnek nem ez az első rendezése Gyulán. 2011 júliusában ugyanis itt volt az ősbemutatója a Miranda című kétszereplős drámájának, amelyet azóta a világ számos pontján, több nemzetközi fesztiválon nagy sikerrel mutattak be. Korábban pedig a Szentivánéji álom és a Romeo és Júlia című Shkespeare-darabokat vitte itt színre.

A Szeget szeggel az egyik legfurcsább, legmegátalkodottabb Shakespeare-darab. Ez a történet a hatalomról és erkölcsről szól, amibe belekeveredik egy politikai thriller kegyetlen, ironikus és fekete humorral. A több nemzetközi díjat nyert litván Oskaras Koršunovas, a darab rendezője azt mondta a Szeget szeggelről: „Ez a hatalom története a maga drámaiságában és képtelenségében. Shakespeare felteszi a kérdést, hogy az uralkodó tud-e igazságos és erkölcsös lenni, vagy csak azért használja az erkölcsöt, hogy elnyerje segítségével hatalmát.”

A Szeget szeggel tragédia és komédia között lebeg. Az egyedi karakterek és viharos sorsuk kiválóan mutatja be az emberi gyengeségeket és bűnöket. A darabot a közönség az egyik legizgalmasabb kortárs rendező színrevitelében láthatja, aki nem csak szórakoztatni, de tanítani is szeretné a közönséget.